No Limit Team

Multi water move

Multimove biedt kinderen tussen 3 (minimum leeftijd) en 6 jaar een gevarieerd bewegingsprogramma aan, waarin de focus op de algemene ontwikkeling van de 12 basisvaardigheden ligt en waarbij de sporttak niet noodzakelijk herkenbaar is. De fundamentele bewegingsvaardigheden zijn van cruciaal belang en moeten al op jonge leeftijd worden geprikkeld. Dat gebeurt op een pedagogisch verantwoorde en wetenschappelijke onderbouwde manier.

Multimove voor kinderen is de start van een gezonde levensstijl met veel beweging en sport, je hele leven lang

In het “Multi Water Move” project gaat NLT 2.0 nog een stap verder.  Wij implementeren de droge gymles van multimove in het water.  Naast de ontwikkeling van de fundamentele bewegingsvaardigheden wennen de kinderen onbewust aan het medium water en worden ze na verloop van tijd waterveilig dankzij de inspirende verhaalvormen van de natte gymles. Pas als dit traject met succes is voltooid kan men doorschuiven naar de Multi Sport³ School om te starten met zwemtechniek.

Gun kinderen hun eigen tempo. Waarom die haast? Sturing heeft alleen zin als het kind eraan toe is.

Wat zijn fundamentele bewegingsvaardigheden?

Dit zijn basis bewegingsvaardigheden die een kind reeds op jonge leeftijd moet verwerven om de motorische ontwikkeling te bevorderen.

Voorbeelden van fundamentele bewegingsvaardigheden zijn heffen, slaan, trappen, trekken, glijden,….
Alle bewegingen die een kind nu – en later als volwassene – zal gebruiken, zijn hierop gebasseerd. 

Als je niet kan springen, landen, lopen, vangen, werpen, … kan je niet voetballen, zwemmen, fietsen, tennissen, …

 
Scroll naar boven